17 Dec
17Dec

ÄLSKA DIG SJÄLV 

En kärleks relation med sig själv är nyckeln och grunden till ett lyckligt liv.

Men blanda inte ihop detta med att ha en egen harmoniskt kärleksrelation med sig själv och mytologiska figuren Narcissus, som enligt myten blev förälskad i sin egen spegelbild. 

Narcissisten är ofta precis som psykopaten charmant och duktig på att föra sig, och har också svårt att bilda djupare relationella band. Den grandiosa självbilden visar sig i beteenden så som skryt, hybris, framhävande av sin egen förträfflighet och ibland ett nedvärderande av andra människors förmågor och bedrifter. Dessa beteenden är mycket starka kännetecken för en narcissist.

Du vet att du bör ha ett bra självförtroende, utstråla säkerhet, sticka ut och ta plats. Samtidigt som du kanske tittar på människor som du uppfattar är arroganta, egocentriska, som skryter och är självupptagna. Nästan lite narcissistiska. Det gör att du inte vill ta plats och prata om vad du kan. Därför att du själv inte vill uppfattas som självcentrerad och självupptagen. 

Men det är en skillnad mellan narcissism och ett bra självförtroende. Narcissister har under ytan inte särskilt bra självförtroende heller.

Skillnaden. 

En narcissist har höga tankar om sig själv, men tänker lågt om andra. Narcissister vill intala andra att de är bättre och mer värda än andra. De letar efter fel hos andra, därför att det får dem att känna sig bättre. De tycker att de bara förtjänar att umgås med kändisar och berömda personer. 

Personer med bra självförtroende har också höga tankar om sig själva, men de har även höga tankar om andra. De tycker att de själva är fantastiska, men de tycker också att andra är fantastiska! De ser det som är bra hos andra, oavsett om de är kända/berömda eller inte. 

Narcissister tror sig veta allt, de tror att de besitter sanningen och att de jämt har rätt.

De med bra självförtroende vet att de är kompetenta och kunniga. Men de kan erkänna när de har fel och de vet att de inte har svar på allt och de tycker att det är ok för andra att tycka och tänka annorlunda. 

Narcissister: Överdriver sina prestationer och resultat. De skryter i syfte att intala andra hur fantastiska de är och för att indirekt säga att de är bättre än andra. 

Människor med bra självförtroende behöver inte skryta på samma sätt, därför att de känner en inre trygghet. Människor med bra självförtroende kan berätta för andra om sina framgångar och är vad de är stolta över att ha åstadkommit. Men de kan också glädjas åt andra när de berättar om sina framgångar. 

Narcissister tycker om att vara i centrum och de mår dåligt när de inte är i centrum. Vilket gör att de gärna och ofta vänder diskussionen tillbaka till dem själva. 

Människor med genuint självförtroende kan gärna berätta om sig själva och dela med sig av sina synpunkter, men de är också bra på att lyssna och lära sig av andra.  

JAG ÄR INTE NARCISSIST JAG ÄR BARA TRYGG I MIG SJÄLV.

Jag lyckas men har inga behov av att skryta.

Jag kan inte allt men är öppen för kunskap 

Jag brinner för det jag gör och uppmuntra andra att göra samma sak.

Jag tänker mer på andra än jag tänker på mig själv. 

Jag är tjock, gammal och ful men jag är älskad. 

Jag gör många misstag men det är min högskola.

Jag är inte rädd att säga vad jag tycker men jag drar mig inte för att backa om jag har fel. 

Och det viktigaste budskapet är: Ensam är jag svag men tillsammans är vi starka. 


GOD JUL PÅ ER ALLA🎄

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.