31 Mar
31Mar

Inom relationspsykologin sägs följande: 

När du möter någon som du attraheras av, berätta gärna om dina styrkor, och om dina bästa egenskaper för denna som attraherar dig, berätta hur kärleksfull du är och hur omtänksam du är. 

Och nu från psykologin till mina egna erfarenheter. 

Jag säger något annat som du bör tänka på om du vill ha ett långt, kärleksfull förhållande. Berätta om dina svagheter, berätta om din sorg, frustration och förtvivlan, och var uppmärksam på om det finns någon som vill ändå satsa på dig. Om du inte tar mitt råd, kommer du att ångra bittert. 

Oavsett hur du ser ut; är du: vacker, unikt och värdefull, om du inte förstå dessa tre sanningar kommer du aldrig att förstå mitt resonemang, och inte heller kommer du att bli lycklig. 

Så här ser min vardag ut på min fritid: Jag känner många män och kvinnor som skulle göra vad som helst för att fånga en mans eller en kvinnans uppmärksamhet. Jag ser kvinnor och män krypa inför andras fötter i brist på ett eget värde, ordet tragiskt är rätt ord i sammanhanget. 

Till mina kvinnliga vänner säger jag detta: Om du ser dig själv som en drottning kommer alla män eller kvinnor se dig som en sådan, bli respekterad som en sådan, kommer att bemötas som en sådan och kommer att värderas som en drottning som du också är. 

Till mina manliga vänner säger jag detta: Om du ser dig själv som en kung, kommer du också att respekteras som en sådan, kommer att bemötas som en sådan älskad som en sådan och respekterad som en kung som du också är. 

Du väljer vad du vill vara och blir bemöt därefter. 

Gång på gång ställer mina närmaste kvinnliga vänner frågan till mig: 

Varför gång på gång misslyckas dem med sina kärleksrelationer? 

Jag har tyvärr inga snabba svar på frågan och inte heller kortsiktiga lösningar, men om du är beredd på att arbeta hårt på en lösning då har jag mycket att säga. 

Vi lever i ett samhälle där allt ska gå snabbt, internet ska gå snabbt, bilar också, vi äter snabbmat, vi gillar att arbetsdagen ska snabbt ta slut, vi springer snabbare och snabbare, vi blir uttråkade om vi inte får snabba svar. 

Oftast när jag försöker förklara något börjar jag från grunden och berätta om varje detalj för att få lyssnaren att se helhetsbilden och jag lyckas oftast få folk att bli uttråkad, då får man höra följande: ”kom till saken nu”. 

Man orkar inte lyssna på hela historien, man vill ha snabba svar för man vill inte tänka, det är ju jobbigt att tänka! 

Snabba relationer leder för det mesta till ett förkrossad hjärta, men det är inte bara snabbheten som gör det, även desperation, icke-eget-värde, ogillande av ensamheten, ingen lärdom av erfarenheten, snabba känslomässiga intryck, listan är lång. 

Det finns folk som säger att det är omöjligt att kontrollera sina känslor, jag vet faktiskt inte i vilken bok dessa har hittar denna påståendet, jag måste ha missat att läsa den boken, fast jag läser bok efter bok, nej förresten jag läser inte böcker jag äter upp dem. En gång i tiden trodde jag också på det sättet, nämligen att det är omöjligt att kontrollera sina känslor, men efter en lång tid av ett djupt arbetet med mig själv kom jag på andra slutsatser. Det är faktiskt möjligt att kontrollera sina känslor med förnuftet. För mig förnuftet har med intelligens och eget värde att göra. 

Låt oss se om jag har en poäng i mitt resonemang. 

Ilskan är också en känsla som vi alla drabbas av ibland. Kan man kontrollera ilskan? Den oförnuftiga kommer säkert att säga nej, och den förnuftiga kommer att säga ja. Jag kan berätta en sann historia utan att avslöja för mycket, relaterad till kontrollen över känslorna. När jag avslutade min utbildning som beteendevetare inriktad till den kriminologiska beteendet, började min karriär på en mycket speciellt plats och nu menar jag verkligen väldigt speciellt plats. 

För att få jobbet måste man gå igenom tre arbetsintervjun och därefter måste man ta sig igenom pliktverket tester, jag kan säga att när man lyckas ta sig igenom detta då är man inte en människa. Och det är nu som man kommer att utsättas för hårda utmaningar, att man tar sig igenom alla dessa prov betyder inte att man kommer att klara av jobbet, det märker man redan första månaden för att inte säga första veckan. 

Du som läser min text just nu behöver använda din fantasi för att kunna förstå det jag kommer att berätta nu. Ja, du behöver leva dig in i min berättelse. Föreställ dig att du läser en individens dom och där får du se en hel historik av denna individ, denna människa har gjort saker som du inte ens kunde drömma om, jag kommer inte att avslöja vad det handlar om, men det handlar om något som jag är säker på att du kommer att få såna fruktansvärda känslor att du tappar andan, balansen, du kommer bli kallsvettig och riktigt ilsken, så här Ilsken har du aldrig någonsin varit i hela ditt liv. 

Förresten du hann inte ens läsa första sida i domen innan du var tvungen sluta läsa för du klarar helt enkelt inte det. Det är för mycket helt enkelt. 

Kom ihåg att denna dom har ca 300 sidor kvar som du behöver läsa iaf som utredare måste du göra det, alternativet är att du säger upp dig med omedelbar verkan. Men om du klarade av att läsa hela domen och ändå behandla alla dessa klienter som värdefulla människor då måste jag gratulera dig, för det är just nu du börjar förstå mina påståendet, nämligen att det är faktiskt möjligt att kontrollera sina känslor oavsett vilka känslor det än handlar om. Det finns ett annat ord som beskriver detta, och det kallas för 100% proffessionalitet. 

Jag var tvungen att berätta lite kortfattat om denna historia för att ge en mer bred perspektiv på kontrollerande av känslor. 

Åh jag blev sååååå kär åh jag kunde inte kontrollera det, jag blev så otroligt svag, eller åh kärleken är blind. Om kärleken är blind då vill jag aldrig i hela mitt liv bli kär för jag är så otroligt tacksam över att jag har min syn i behåll. 

Hur i hela världen ska jag kunna planera ett liv med en kvinna om kärlek är blind? Jag antar att detta måste vara omöjligt Eller?. 

Äkta kärlek och äkta känslor förblindar ingen, det är däremot förvirrade okontrollerade, oförnuftiga känslor och omogenheten hos en människa som ej går att kontrolleras. En del människor påstår att förnuftet och känslor går inte ihop och enligt mig finns en sanning i detta påstående. Men om dessa två inte blir granskad av varandra kommer detta att orsaka stort lidande. 

Slutligen vill jag säga en sak som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig att hitta din kung. En kung vill ha en drottning, säg till att du ser dig själv som en sådan. Och till dig kära kungen, säg till att du också ser dig själv som en kung för drottningen förvänta sig en kung att dela sitt liv med. 

Säg till att ha förnuftet med nästa gång du blir kär så kommer du att få synen tillbaka. 

Lycka till i sökandet och för Guds skull säg till att du har god syn när du blir kär. 

KÄRLEKEN ÄR INTE BLIND OCH KÄNSLORNA GÅR ATT KONTROLLERAS MED FÖRNUFTET. 

Tack till er alla som deltog i föreläsningen ❤️

Juan Carlos Díaz

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.