27 Dec
27Dec

Vissa personer är bara på ett speciellt sätt. Personer vi gillar ”vid första ögonkastet”. Vi vet inte riktigt varför. Men i denna värld av gråskalor är deras närvaro som ett stänk av färg som drar oss till dem, gör oss glada och för oss närmre livet. De är magiska människor…

Idealen är en orealistisk fantasi som kan förhindra oss att se våran framtidslycka, idealen gör oss handlingsförlamade. Din framtidslycka handlar inte om vad du vill ha utan mer om vad du verkligen behöver. Oavsett om det handlar om kärlek eller materiella ting, kommer aldrig det du vill ha göra dig lycklig, däremot förståelsen av dina egna behov kommer leda dig närmre din egen lycka. 

Det är lätt att skada sig själv emotionellt. En av många former av emotionellt självskadebeteende är när man dagligen åsidosätter sig själv för att prioritera andra. Det är när du alltid hamnar i samma osunda förhållanden, inte vet att sätta gränser och försummar den vackra person som ser på dig i spegeln.

Fattar du beslut med ditt förstånd eller med ditt hjärta? 

Emotionella och rationella beslut… skiljer de sig egentligen så mycket åt? Du säger dig säkert ofta att du måste hålla huvudet kallt och inte låta hjärtat styra när du fattar ett beslut. 

Du tror att du därigenom har större chans att komma till rätt beslut. Det är som om du dagligen måste brottas med dessa båda ”stridande” parter för att kunna bestämma dig för vad du ska göra.

I viss mån är detta sant. Ingen agerar eller fattar beslut enbart på grundval av sina känslor. Inte heller är det någon som uteslutande följer sin kalla, strama och rationella logik. Faktum är att hjärnan är ett organ med ett ofantligt antal kopplingar. Varje område och struktur är sammanbundna med andra.

Det ses generellt ner på emotionella beslut. Det är som om det alltid ses som att du fattar felaktiga beslut om du låter dig ”ryckas med” av dina impulser, behov som antas vara orimliga, eller av din intuition. Men även om det kan tyckas ironiskt så styrs de flesta av de val du gör varje dag av samma känslor som formar ditt beteende och handlande.

Att agera utifrån sina känslor leder emellertid inte nödvändigtvis till misstag. Känslor fungerar som katalysatorer i dina relationer. De får dig att knyta an till människor och tillåter dig att göra val inom olika områden i ditt liv, så att din personlighet och dina preferenser och behov är i samklang.
För när allt kommer omkring är det balans som känslorna försöker uppnå. De syftar till att säkerställa din inre balans och, givetvis, din överlevnad.

Kärlek är ovillkorlig. Den innebär att man ger sig själv till en annan person. Att älska är att respektera, förstå, acceptera och låta dig själv bli älskad. 

Att tro på den perfekta mannen eller kvinnan är en glorifierad dröm som vi borde lämna åt ungdomen. Ingen är skapt för en annan och ingen är enligt ödet avsedd att vara med en annan.


Är kärleken obegränsad? Måste jag kräva detsamma som jag ger? Finns min själsfrände där ute? Detta är frågor som vi alla någon gång ställt till oss själva. Men vi står fortfarande utan svar.

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.