25 Mar
25Mar

Man går sovande genom livet om man lever i sina drömmar. 

Men man kan också vara vaken och uppfylla sina drömmar. 

Oavsett vilket är det viktigt att drömma så länge man är vaken. 

Förstå du skillnaden? Inte? reflektera under en kopp kaffe. 

Nu när du har tagit din morgonkaffe är dags att sätta fart. 

Kommer du ihåg vad du drömde om?  

Om svaret är ett STORT JA, då behöver du ta på dig lite kläder och göra följande. Sätt dig i sammanhang med människor som du inspireras av, av människor som har de värderingar som du. Inspireras av dem som lever det liv som du vill leva. Hitta de nätverk och personer som gör det du vill göra. Prata med dem, fråga dem. 

Alla har drömmar. En person vill skapa ett framgångsrikt företag, en annan vill bilda familj, en tredje vill resa runt världen och fiska, en fjärde vill bo i USA och jobba med hästar och en femte vill äga ett strandhus och åka Lamborghini.

Den största delen av människorna uppfyller inte sina drömmar, vilket är otroligt tragiskt. Jag uppmanar dig att inte vara en utav dem. För att du inte ska ge upp måste du förstå varför folk ger upp.

De har försökt en gång

Många försöker att uppnå sin dröm men misslyckas en gång, för att sedan rycka på axlarna och säga: Jag har försökt, men det gick inte.

Det absolut lättaste att göra är då att sluta försöka efter du misslyckats en gång och leva ett liv av ursäkter.

Att leva ett liv av ursäkter ger dig någon form av skev belöning. Du kan då sitta i soffan, äta chips, leva ur dina favorithjältar på Netflix och vara bitter på världen, samtidigt som du scrollar iväg ditt liv på Facebook. Problemet med det här livet är att det är värdelöst och en dag kommer du tröttna. När dagen kommer då du vill börja jaga din dröm igen kanske du inte kan. Du kanske har blivit skitgammal, är fylld av ångest och har väldigt lite energi kvar.

Men problemet ligger i att Ingen har förklarat för dem att:

•Du kommer troligtvis inte lyckas på första försöket.

•Du får inte ge upp utan du måste fortsätta försöka tills du lyckas.

•Du måste förstå att misslyckas är en del utav att uppnå din dröm.

•Du kommer inte bara misslyckas en gång utan massor av gånger och ibland gör det ont både fysiskt och psykiskt, men du lär dig hantera det och bli bättre.

•Till slut förstår du att misslyckas är en del utav resan.

Om du har börjar din resa mot målet då kanske känner du igen dig i detta, för det gör jag. 

Någon sa ”nej”

Längs vägen utav att uppnå din dröm sa någon nej, inte bara en gång utan troligtvis hundratals eller tusentals gånger. Det kan ha varit i början, mitten eller vid regnbågens ände någon sa:

•Nej, det där kommer inte gå.

•Du kommer aldrig klara det.

•Det är ingen idé att du försöker.

Och när du ställer frågan, varför tror du det är omöjligt att nå mina drömmar får du till svar en massor av märkliga teorier det kan låta som att dessa är raketforskare när i själva verket handlar om att dessa har en gång i tiden drömt medans de var sovande och ingen hade förklarat för dem att för att förverkliga sina drömmar behöver man drömma medans man är vaken, med tiden gav dessa upp. De tänkte en gång i tiden att det var möjligt dom har försökt och misslyckades varje gång de försökte. 

Problemet är inte att de misslyckades, problemet ligger i att de försökte inte tillräckligt många gånger, och det mest tragiska är att de förstod aldrig att misslyckande var en del av själva processen för att nå sina mål. 

Vill du ha lite råd av mig? 

Du behöver inte någons godkännande för att försöka uppnå din dröm. Du behöver inte deras bekräftelse för att försöka. Du behöver den verkligen inte när du uppnår någon form av framsteg. Det är ditt liv, du har ett, så gå efter din dröm och låt inte deras lathet eller rädsla bli ditt fall.

Jag har misslyckats så många gånger i alla kategorier i livet att jag borde skämmas. Men jag gör inte det eftersom jag insett att det är en del utav vägen. Att misslyckas är en möjlighet att lära dig att inte göra samma misstag igen. Det är de värdefullaste du kan göra, eftersom misslyckande lär dig. Du får en utbildning helt gratis i vilket område du än försöker i.

Jag säger inte att du ska värdera andra mer eller mindre. Du får bara acceptera att vissa människor vill ha och bli mer samtidigt som de gör något åt det medan andra klagar på varför det inte funkar. Du får själv välja vilka du spenderar din tid med. Jag vill inte ha min inre cirkel utav folk som klagar utan att försöka eller göra något åt det, eller folk som har försökt en gång och sedan gett upp. Det är inte jag och jag vill inte bli en sådan heller.

Snart kommer du att möta en människa som tror att dina drömmar är möjliga, säg till att låta dig bli inspirerad och tappa aldrig fokus. 

JA, ALLT ÄR MÖJLIGT OM DU ANSTRÄNGER DIG TILLRÄCKLIGT MYCKET OCH ALDRIG GER UPP.


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.