04 Jul
04Jul

Ge inte upp vid de första tecken på friktion: endast genom tydlig kommunikation, flexibilitet och vilja att anpassa sig kan man hitta ett förhållande som väcker livets stormar.

Som alla förhållanden måste en vänskap upprätthållas. Ofta är varje tid som tillbringas med en vän en bra tid, men se till att ni inte tar varandra för givet eller tappar respekten för varandra. Det värsta som kan hända i en vänskaps eller kärleksrelation är projekteringsmetoden där det finns brist på självinsikt och därför projekterar man sina egna obehandlade attityder och beteende på den andra. Det tar långtid att bygga bra relationer och det tar endast ett par sekunder för att förstöra den. 

Vi skapades för social sammanhållning. Vi är som bäst när vi har sunda relationer med människor som verkligen bryr sig om oss, respekterar oss och lyfter upp oss.

Vår brist på uppmärksamhet betyder att vi inte märker det eller missar mycket som pågår och detta påverkar våra relationer.

Man kan aldrig bedöma hur bra relationen är innan man hamnar i första ”konflikten” det är bara då man kan göra en bedömning om hur bra eller dåligt denna relation är. Det är lätt att bli ”fartblind” när allt är som en dans på rosor i en relation, och plötsligt händer det som få en att tappa andan och bli täckt av en dimma av förvirring. 

Tillit är involverat i alla grundläggande delar av ett sunt förhållande: kärlek (respekt och hänsyn för en annan person), kommunikation, engagemang och ärlighet. Jag vill göra dig uppmärksam på olika typer av påstående som kan dyka upp från denna du har en relation med, oavsett om det är en vänskapsrelation eller kärleksrelation är dessa typer av påstående lika allvarliga och skadliga. Obs, dessa påstående är allvarliga eller skadliga om det upprepas tillräckligt många gånger, annars är det inga problem. 

Lägg märke till att följande påstående är stängda påstående och inte en öppen påstående, för i själva verket finns inte öppna påstående, däremot finns det öppna frågor. 

Du lyssnar inte. 

Du har missuppfattat mig. 

Det var en kommunikationsmiss.

Det var inte så jag menade. 

Det är inte så som du säger. 

Jag håller inte med dig i din känsla. 

Dessa påstående och många till, som upprepas lite för ofta är manipulativa påstående som får en att tvivla på sig själv. 

Istället för: ”Du lyssnar inte”, kan man säga; hörde du vad jag sa? 

Istället för: ”Du har missuppfattat mig”, kan man säga; förlåt att jag inte var tydlig, jag förstår att du blev ledsen. 

Istället för: ”Det var en kommunikationsmiss”, kan man säga; jag är intresserad av att höra hur du uppfattade det hela. Obs om du ska säga något säg endast förlåt. 

Istället för: ”Det var inte så jag menade”, säg istället; Jag förstår att detta sårade dig, förlåt. 

Istället för: ”Det är inte så som du säger” säg istället; vill du höra min version? 

Istället för: ”Jag håller inte med dig i din känsla”, säg istället; Du har rätt till din egen känsla och jag respekterar den. 

Hur vi interagerar med andra kan avgöra vår framgång eller vårt misslyckande. En framgångsregel är att behandla människor som du vill bli behandlade. 

Att lita på ett förhållande är mycket viktigt. Utan förtroende kan ett förhållande inte vara ett sunt och lyckligt band.

När du fokuserar på din partners goda egenskaper och visar dem samma vänlighet, värme, respekt och generositet i andan som du skulle vara din bästa vän, har ditt förhållande största chans att inte bara överleva utan frodas in i sina senare år. Det är inte du. Det är vi.

När man väljer relationer, leta efter folk med humor. Om du är med andra som är roliga och lättsinniga, så är du mer sannolikt avslappnad och njuter av ett gott skratt.

Vi behöver människor i våra liv som vi kan vara så öppna som möjligt. Att ha verkliga samtal med människor kan verka som ett så enkelt, uppenbart förslag, men det innebär mod och risk.

Ju bättre du känner dig själv desto mer lycka du kommer att ge till ditt förhållande.

I början av ett förhållande kan din kärlek bara inbegripa dig och den andra personen. Men om du övar äkta kärlek, mycket snart kommer kärleken att växa och inkludera oss båda. 

Framgången med äktenskapen och alla andra nära relationer beror på att det saktar ner tillräckligt och öppnar sig tillräckligt för att skapa ett utrymme som välkomnar enkla och vänliga ord.

Ge inte upp, du är värdig att vara lycklig. 

Att sätta kärlek först, även över äktenskapets lagar, kommer att göra det möjligt för dig att se förbi de små, obetydliga detaljerna och fokusera på det förhållande du verkligen vill ha.

Det handlar sällan om att den andra har missuppfattat det du har sagt, det handlar om att du inte kopplade in hjärnan när du öppnade munnen. Du ska ej förklara hur andra ska uppfatta dig, det handlar om att du ska visa intresse för att höra hur du blir uppfattad. 

Konsten att kommunicera handlar om att koppla in hjärnan och hjärtat innan man öppnar munnen, klarar du av detta då kan du bortse från min text. 

IDAG ÄR EN SPECIELL DAG DÅ DU KAN GÖRA EN FÖRÄNDRING FÖR MORGONDAGEN. 

Juan Carlos Díaz

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.