27 Dec
27Dec

La Gomera är en fantastisk plats att vandra på och med sitt stora urval av markerade leder finns det mycket att välja mellan. Ön är den näst minsta av de sju Kanarieöarna och en spektakulär plats. Likt de andra öarna är norrsidan frodig och grön, medan södra sidan är torr. La Gomera har ett behagligt klimat året runt, utan alltför stora temperaturskillnader. 

På sydsidan och i dalarna skiner solen de flesta dagar, till skillnad från uppe i bergen mitt på ön där det fuktigt och svalare. Den stora skillnaden mot öarna Teneriffa och Gran Canaria är till stor del avsaknaden av långa stränder med stora hotellkomplex, vilket gör att massturism aldrig hittat till ön. Hit kommer man för att njuta av naturen.

Gröna La Gomera är en vulkanö och nästan helt rund till formen. Naturen på ön är makalös med sina branta klippor, höga berg, djupa raviner och skogar. Men kanske det mest spektakulära är den dimhöljda nationalparken Garajonay mitt på ön. Den subtropiska regnskogen ”Bosque del Cedro” är den bäst bevarade Laurisilva (lagerträdskogen) i världen. Vi bor i Playa de Santiago som ligger på den södra sidan av ön och som är torr och varm även under vinterhalvåret. 

Vårt boende ”Hotel Jardin Tecina” är en lite större anläggning med flera poolområden och kanske det boende på La Gomera som håller högst standard. För att ta sig till La Gomera flyger man till Teneriffa och därifrån höghastighetsfärja till grannön La Gomera.

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.